egoistic.ro Însemnări din capitalism

14Jan/123

A doua revoluție în România sau păcăleală cu SMURD?

Mulți ne-am mirat de reacția publică și finalitatea ei pe tema noii legi a sănătății. Avem și motive, iată-le prezentate în ordine:

1. Sistemul medical românesc lasă mult de dorit, iar așa-zisa reformă începe cu o lege fără un studiu de impact minimal - așa cum se obișnuiește pe la noi.

2. Se face scandal public - președintele țării intră direct în susținerea acestei legi și în conflict cu un om care a arătat poporului român că se poate și la noi, dr. Raed Arafat.

3. Oamenii de rând pe bună dreptate simt că e momentul să îl ajute pe doctorul ce i-a ajutat de 20 de ani: încep proteste ample

4. Sub așa zisa presiune a populației se abandonează reforma sistemului medical și se cere "calmarea spiritelor".

Ne-am obișnuit ca de 8 ani încoace în spatele fiecărui scandal de fapt să se petreacă neobservat alte lucruri mult mai importante. Dar ce, de data asta? Problema Roșiei Montane? Aici trebuie să aflu și eu răspunsul.

Ce va fi mai departe? Păi guvernul și-a spălat frumușel mâinile de mizeria din ministerul sănătății, și nimeni nu le va putea reproșa asta: ei au vrut dar oamenii s-au opus, nu? Cazul educației s-a rezolvat vara trecută, ce a mai rămas?

Ce se poate face? Oamenii ar trebui să înțeleagă că sunt la fel de aproape de răsturnarea unui sistem ca în '89 și '90 și ar trebui să protesteze mai departe, nu să tacă la porunca cuiva. Și noi putem să avem oameni politici responsabili, trebuie să cerem și să arătăm că vrem. Se poate.

Postat de către Daniel Andreș

Comentarii (3) Trackback-uri (0)
  1. Am sa protestez zi de zi in Piata cand voi putea alege un Parlament in folosul Romaniei, pana atunci degeaba imi propun sa rastorn sistemul …

  2. Care sunt acele proteste ample? Demonstratia clujenilor din Matei Corvin de sapt trecuta la care au participat 100 de oameni. Sper ca nu te referi ca petitile online sau de pe facebook care vin si pleaca si nu au nicio valoare. Chiar si la capitolul proteste mai avem de invatat daca vrem sa convingem conducerea ca oamenii sunt impreuna si isi doresc altceva decat primesc. Chiar astept ziua in care voi vedea si la noi un protesc amplu la nivel national la care sa participe cel putin 3-5% din populatia tarii.

    • Nu mă refer doar la protestele din Cluj; că văd peste 4500 de oameni în stradă (ca la Târgu-Mureș, joi seara) mă bucură. Oamenii arată în mod civilizat că vor mai mult.

      Acuma văd că se amestecă agitatori ca să discrediteze toată acțiunea iar rezultatele ei să se rezume doar la “tragerea la răspundere a celor vinovați de distrugeri”.


Lasă un comentariu

(required)

Nici un trackback încă.