egoistic.ro Însemnări din capitalism

9Jul/128

Întrebări despre acțiunile politice românești

Acum că a validat și Curtea Constituțională Română acțiunea Parlamentului de săptămâna trecută am și eu niște întrebări.

Sunt diverse discuții, cum că PDL denigrează, că acțiunile guvernului Ponta și a Parlamentului seamănă cu perioada anilor '33 când partidul nazist s-a instaurat la guvernarea Germaniei, etc.

Mă lămuriți și pe mine (poate văd lucrurile dintr-un singur unghi) de ce se întâmplă toate cu viteza asta? De ce s-a schimbat avocatul poporului (singurul care poate sesiza Curtea Constituțională pentru abuzurile guvernului), de ce s-au limitat atribuțiile Curții Constituționale printr-o ordonanță de urgență?De ce trebuie suspendat președintele? De ce s-au făcut toate într-o săptămână? Ce se întâmplă de acum cu puterea acaparată abuziv de către guvern?

Credit imagine.

P.S.: De ce se face referendumul pe banii noștri? De ce nu se face pe banii parlamentarilor?
P. P.S.: Dacă principalele partide din germania, democrații și socialiștii, au reacționat la nivel înalt înseamnă că știu ei ce știu...

Postat de către Daniel Andreș

Comentarii (8) Trackback-uri (0)
 1. Cred ca desfasurarea rapida a fost generata de conjunctura si strategie. Precizez ca este vorba de acele institutii aflate in relatie directa cu Traian Basescu
  Strategic
  - trebuia redusa la maxim perioada de coabitare cu Basescu,
  - trebuia fructificata la maxim victoria USL de la locale,
  - USL trebuia sa acceada la controlul total al resurselor si logisticii institutionale guvernamentale
  -

  Conjunctura
  - condamnarea lui Nastase
  - declinul PDL
  - initierea altor miscari de centru-dreapta

 2. pute a pdl..yek

 3. eu zic ca a fost o decizie pur politica, in orice “tara civilizata” dupa schimbarea guvernului urmau cateva demisii de onoare, din pacate in tara noastra onoarea e doar un cuvant din DEX(cel putin la politicieni, a se vedea si cazul plagiatului)… E normal ca acei oameni sa fie demisi, daca nu ii demiteau se prelungea pierderea de vreme pana in toamna, mai ales cu maestrul papusar acolo sus la conducere. Eu cred ca s-a procedat corect, sper totusi sa se apuce odata de munca, ca prea mult se pierde vremea. PS> Daca era dupa mine schimbarile astea veneau in prima saptamana dupa alegerile locale, direct schimbam toti inaptii fara onoare, dupa care comandam audit la toate ministerele si faceam publice rezultatele, sa vada cei care inteleg despre ce e vorba cum s-au dat tepele in tara asta. Ce au de comentat statele din afara e pur politic, vedeau in Basescu un aliat si un supus, acum el a disparut din peisaj, iar ei trebuie sa “combine” un alt om… iar asta necesita timp, necesita resurse.

 4. Se face referendumul pe banii nostri ca suntem fraieri. De-aia.

 5. Basismul asta!


Lasă un comentariu

(required)

Nici un trackback încă.